Ілон Маск назвав головний пріоритет у роботі SpaceX

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Ілон Маск назвав головний пріоритет у роботі SpaceX

Win McNamee / Staff

Підприємець Ілон Маск, чия компанія SpaceX першою з приватних компаній відправила астронавтів NASA на Міжнародну космічну станцію, закликав працівників компанії пришвидшити просування своєї ракети-носія Starship, яка призначена для польотів на Місяць та на Марс.

Про це пише CNBC.

«Будь ласка, вважайте, що головним пріоритетом SpaceX (крім усього, що може знизити ризик, повʼязаний з поверненням Dragon), є Starship», — написав Маск в електронному листі до всіх працівників компанії.

Starship — це перспективний пілотований космічний корабель, призначений для виведення на орбіту за допомогою важкої ракети-носія Super Heavy понад 100 тонн вантажу. Метою цієї програми є запуск Starship з вантажем на Марс у 2022 році, після якого у 2024 році має відбутися пілотований політ.

Запуск ракети Starship зазнав чотири невдачі.

  • 30 травня ракета Falcon 9 доставила корабель Crew Dragon з двома американськими астронавтами на орбіту Землі й після цього успішно приземлилася на платформу SpaceX в Атлантичному океані. Це була перша доставка астронавтів на Міжнародну космічну станцію приватною компанією.
  • 31 травня о 17:16 за київським часом космічний корабель Crew Dragon зістикувався з Міжнародною космічною станцією. Crew Dragon дістався до МКС менш ніж за 19 годин.