У Москві скасовують карантин. Там коронавірусом заразилися майже 200 тисяч людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Москві скасовують карантин. Там коронавірусом заразилися майже 200 тисяч людей

Tom Grimbert / Unsplash

Мер російської столиці Москви Сергій Собянін оголосив про початок масштабного послаблення карантину в місті. За період пандемії там виявили майже 200 тисяч випадків зараження коронавірусом.

Про це пише ТАСС.

Уже від 9 червня у Москві скасовують режим самоізоляції та спеціальні перепустки для прогулянок вулицями. Це стосується також і людей похилого віку. У місті планують відкрити театри, салони краси, перукарні, ветеринарні клініки. Від 16 червня там дозволять відновити роботу літнім терасам кафе та ресторанів, а також музеям, бібліотекам і стоматологічним клінікам.

Станом на 8 червня у російській столиці виявили майже 200 тисяч випадків зараження коронавірусом, що становить близько 40% усіх інфікованих в Росії. Щоденно там фіксують близько 2 тисяч нових випадків, однак влада Москви все одно вирішила послаблювати карантин.

Водночас у Росії також почали поступово відкривати кордони. Зокрема прем’єр-міністр країни Михайло Мішустін повідомив про те, що росіянам дозволять виїжджати за кордон для навчання, лікування, до родичів або на роботу.

  • 6 червня в Росії за добу коронавірус виявили ще у 8 855 хворих. Загальна кількість інфікованих у країні станом на 6 червня зросла до 458 689 людей.
  • Президент Росії Володимир Путін все ж таки вирішив провести парад на честь Дня перемоги в Москві. Його планують на 24 червня.