Генпрокурор Венедіктова розповіла, як планують боротися з катуваннями у правоохоронних органах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Генпрокурор Венедіктова розповіла, як планують боротися з катуваннями у правоохоронних органах

УНІАН

Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла, що керівники правоохоронних органів напередодні провели координаційну нараду, де визначили першочергові кроки для боротьби з катуваннями з боку правоохоронців.

Про це розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у своєму зверненні.

«Серед них, зокрема, використання систем відеоспостереження у місцях несвободи, портативних відеореєстраторів при застосуванні заходів примусу, а також створенння спеціально обладнаних кімнат для проведення допитів та інших слідчих дій із можливістю відеофіксації», — розповіла Венедіктова.

За її словами, тільки торік до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про 52 факти катувань та 1 629 фактів можливого перевищення правоохоронцями влади або службових повноважень, які супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков напередодні заявив, що після подій у поліцейському відділку Кагарлика у підрозділах впровадять кілька нововведень, зокрема, відеофіксацію слідчих дій. Також планують повністю переглянути кадровий склад, а працівникам, які залишаться, — підвищать зарплату.