«Тотальне відпрацювання регіону». МВС анонсувало структурні зміни після виявлення банди працівників поліції в Павлограді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Тотальне відпрацювання регіону». МВС анонсувало структурні зміни після виявлення банди працівників поліції в Павлограді

Міністерство внутрішніх справ анонсувало масштабні структурні зміни та заходи з реагування після виявлення у Павлограді злочинного угрупування працівників поліції.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що йдеться не лише про Павлоградський відділок поліції, але й про інші правоохоронні органи області. Аваков наголосив, що його заступник Олександр Гогілашвілі координуватиме питання боротьби з наркозлочинністю в області.

Голова Нацполіції Ігор Клименко вирішив переформатувати Павлоградськоий відділ поліції. «Будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади та особи, які проходять по базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% особового складу», — заявив голова Нацполіції.

Усіх працівників відділу вивели за штат. Перевіряють факти фальсифікації службових матеріалів. Тимчасовим керівником відділу призначено начальника Департаменту внутрішньої безпеки Ігоря Мартищука. Протягом наступних трьох тижнів буде сформовано нову команду, працівники якої пройдуть атестацію.

Обов’язкову перевірку та переатестацію пройдуть близько 500 працівників Павлоградського відділу та його чотирьох підрозділів.

З наступного тижня в області мають посилити добові наряди та оперативні підрозділи й запровадити посилене патрулювання. У регіоні планують розгорнути додаткові контрольно-пропускні пункти, маршрути та пости. Окремо будуть проведені слідчі та розшукові дії, виявлятимуть осіб, які налагодили незаконне постачання зброї та боєприпасів.