Степанов обіцяв відео співбесід на посаду голови НСЗУ, але так і не зробив цього. Претендентка виклала відео сама

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ексголова директорату Міністерства охорони здоровʼя Ірина Литовченко опублікувала відео своєї співбесіди з міністром охорони здоровʼя Максимом Степановим на посаду голови Національної служби здоровʼя України (НСЗУ). Литовченко нагадала, що відео всіх співбесід обіцяв опублікувати сам Степанов, але так цього і не зробив.

«Пройшло два дні, відео співбесід на голову НСЗУ досі не оприлюднено на сайті Національного агентства з питань Держслужби [...]. Сподіваюся, так зроблять [опублікують відео] і інші учасники відбору, щоб громадськість бачила, як насправді відбувася весь цей фарс. Раптом це простимулює Міністерство охорони здоровʼя України нарешті оприлюднити абсолютно всі відео [...], щоб громадськість побачила, кого і спираючись на які критерії обрали на посаду», — написала вона в Facebook.

Вона додала, що Степанов не слухав її відповіді і так відбувалося з усіма учасниками.

  • 2 червня Степанов провів співбесіди із кандидатами на посаду голови Національної служби здоровʼя. Критеріям відбору відповідали 17 кандидатів, їх перелік оприлюднили раніше. Міністр згодом повідомив, що з 17 кандидатів участь у співбесіді підтвердили тільки 9 людей, відмовилося троє, звернулися з проханням щодо зміни часу співбесіди четверо, а одна людина не відповіла.
  • Громадські організації просили Степанова провести відкриті співбесіди з кандидатами на посаду голови НСЗУ та не призначати «фігуранта антикорупційних розслідувань».
  • Народний депутат від партії «Голос» Ольга Стефанишина намагалася транслювати в Facebook проведення співбесід з кандидатами на посаду голови НСЗУ. Степанов був проти прямих ефірів — на його думку, це створювало б дискримінаційні умови для учасників відбору. Згодом Степанов заявив, що Стефанишина зривала співбесіди, тому що «хотіла хайпу».