Кулеба: Крим повернуто до порядку «нормандського формату»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом заявив, що анексований Росією Крим повернуто до порядку денного переговорів у «нормандському форматі», як і питання українських політвʼязнів на півострові та в РФ.

Про це він написав у Facebook.

«Важливим досягненням я вважаю повернення на порядок денний наших переговорів питання тимчасово окупованого Криму. І українських політв’язнів у Криму та Росії. Крим і Донбас — це все українські території, тимчасово окуповані Росією у ході агресії. У цьому плані між ними немає різниці», — написав він.

За його словами, Україна донесла свою чітку позицію з приводу суверенітету і територіальної цілісності. Українська сторона готова йти на розумні компроміси в питанні повернення під свій контроль окупованих територій, але ніколи не підтримає «особливі статуси за російським сценарієм».

«Ми не підемо на прямий діалог з окупаційними адміністраціями. Ми не підемо на вигадану Кремлем федералізацію. Ми не поступимося в питанні кордону, виводу російських військ, розформування окупаційних адміністрацій», — зазначив Кулеба.