ОБСЄ зафіксувала в «ЛДНР» важку техніку та спростувала обвинувачення в обстрілах на адресу ЗСУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ОБСЄ зафіксувала в «ЛДНР» важку техніку та спростувала обвинувачення в обстрілах на адресу ЗСУ

Фото УНІАН

Моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) виявила сліди важкої військової техніки на непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Таку інформацію представники організації оприлюднили під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України. Також українська сторона наголосила, що під час позачергового засідання ТКГ 22 травня представники ОБСЄ не підтвердили фактів обстрілів з боку Збройних сил України.

Також під час засідання українська сторона вкотре наголосила, що вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися тільки після виведення іноземних військ з території України, роззброєння бойовиків та отримання Україною контролю над кордоном.

В економічній підгрупі українська сторона наголосила, що відновлення банківської системи, системи оподаткування може відбутися тільки відповідно до законодавства України. Російська сторона не заперечувала проти важливості верховенства українського законодавства на непідконтрольній території.