В усьому світі медсестри почали частіше помирати від коронавірусу. Кількість жертв подвоїлася лише за місяць

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В усьому світі медсестри почали частіше помирати від коронавірусу. Кількість жертв подвоїлася лише за місяць

Протягом травня в усьому світі кількість жертв коронавірусу серед медсестер зросла більш ніж удвічі. Станом на 6 травня було 260 померлих, а сьогодні вже понад 600.

Про це заявила Міжнародна рада медсестер у Женеві, повідомляє Reuters.

Як повідомив голова організації Говард Каттон, ще два місяці тому в усьому світі кількість медсестер, які померли від коронавірусу, становила лише 100 осіб. Всього в світі близько 20 млн людей мають цю професію.

Каттон також зазначив, що за підрахунками організації загальна кількість інфікованих медпрацівників становить майже пів мільйона осіб, і ця кількість зростає. Для встановлення більш точних даних про вплив коронавірусу на здоров’я медиків необхідно збирати інформацію більш прискіпливо.

За даними організації, 7% від усіх випадків зараження складають саме працівники медичної сфери, що означає високий ступінь ризику для здоровʼя медсестер та іншого персоналу, який може заразити своїх підопічних.

Зараження медпрацівників у світі сильно варіюється — для прикладу, в Сінгапурі їх 1% від хворих, а в Ірландії — 30%. При цьому в Іспанії та Німеччині хворих медиків найменше, попри сильне поширення хвороби.

Організація також ставить питання, чому найбільший рейтинг смертності серед медсестер саме у Латинській Америці, і чому в деяких країнах, зокрема у Великій Британії, істотно відрізняється смертність серед медпрацівників африканського, азійського та іншого іноземного походження.