Аласанія повідомив про розмороження рахунків «Суспільного»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Виконавча служба Міністерства юстиції зняла арешт із комерційних рахунків «Суспільного», які були заблоковані понад три місяці через борг Euronews. Компанія сподівається повністю погасити борг за 10 днів.

Про це повідомив голова правління НСТУ Зураб Аласанія на сайті мовника.

«Я сподіваюся, впродовж десяти днів ми закриємо борг, що дасть нам можливість знову працювати з грантовими проектами і виплатити зарплати позаштатним працівникам», — наголосив Аласанія.

1 червня Euronews попросив виконавчу службу повернути йому документ, який зобов’язував примусово стягувати кошти, для надання можливості «Суспільному» самостійно сплатити борг, а не через блокування рахунків і примусове стягнення виконавчою службою. Наступного дня у Мінʼюсті зняли арешт з рахунків мовника.

За словами Аласанії, після того як у Euronews відкликали провадження, державний «Укргазбанк» може вільно проводити операції з коштами з бюджету мовника, призначеними для погашення боргу.

«Суспільне» розпочинає погашення боргу із власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії.

  • Наприкінці лютого виконавча служба Мінʼюсту наклала арешт на всі рахунки «Суспільного». За рішенням суду «Суспільне» має сплатити борг у розмірі понад 10,5 млн євро на користь акціонерного товариства Euronews. Попри це, «Суспільне» наголошує, що борг перед Euronews має сплатити держава, оскільки на момент підписання контракту нереформований УТ-1 був державним мовником.
  • 25 квітня уряд ухвалив постанову, яка розблоковує рахунки «Суспільного» і таким чином дозволяє сплатити борг перед Euronews. Але тоді Аласанія наголосив, що рішення про розблокування рахунків не означає їхнього автоматичного розморожування.