ФСБ визнала, що затримала зниклого на адмінкордоні з Кримом українського військового

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
ФСБ визнала, що затримала зниклого на адмінкордоні з Кримом українського військового

Кравченко Андрій / POOL / УНІАН

Федеральна служба безпеки Росії заявляє про затримання українського військового за незаконне перетинання державного кордону. Раніше цей військовий зник на адміністративному кордоні з Кримом поблизу прикордонного пункту «Чонгар».

Про затримання повідомляє пресслужба ФСБ.

Затриманий військовий — Євген Добринський, 1992 року народження. На сайті ФСБ пишуть, що він був у стані алкогольного сп’яніння, а також повідомляють про те, що «під час огляду у нього знайшли речовину рослинного походження (ймовірно, наркотик), яку спрямували на експертизу.

Також повідомляють, що проти військового порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин державного кордону).

  • Вранці 30 травня ЗСУ заявили про зникнення військового на адміністративному кордоні з Кримом в районі прикордонного пункту «Чонгар». Неподалік спостережного поста були «виявлені сліди боротьби».
  • Журналіст Юрій Бутусов заявив, що був викрадений солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. За його словами, солдат знаходився на передовій лінії, а після його зникнення представник російських спецслужб дзвонив у батальйон і уточнював особисті дані бійця.
  • Пізніше, 1 червня голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв заявив, що у зниклого військового не було причин залишати пост або дезертирувати.