TikTok звинуватили у цензуруванні контенту щодо боротьби з дискримінацією у США. Компанія пояснила це технічними збоями

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
TikTok звинуватили у цензуруванні контенту щодо боротьби з дискримінацією у США. Компанія пояснила це технічними збоями

Fibonacci Blue / Flickr

TikTok звинуватили у цензуруванні хештегу #blacklivesmatter на тлі протестів у США через вбивство копами темношкірого чоловіка. Компанія принесла вибачення і запевнила, що це збій.

Про це повідомляє Insider.

Закиди щодо цензури в TikTok з’явилися в середині минулого тижня у Twitter, коли один з користувачів помітив, що хештег #blacklivesmatter, який стосується протестів проти дискримінації та поліцейського насильства стосовно темношкірих американців, має нуль переглядів.

У зв’язку з цим TikTok звинуватили в підтримці расизму. У компанії вибачились і відповіли, що платформа має технічні збої у підрахунку переглядів, і це стосується також інших хештегів. Проблему пообіцяли виправити. При цьому компанія зазначила, що збій стосувався лише відображення переглядів, але ніяк не вплинув на контент.

«Ми розуміємо, що це, на жаль, сталося у болісний час для темношкірої спільноти. Ми високо цінуємо різноманіття голосів у TikTok і вибачаємося за смуток і біль, які викликала ця ситуація», — повідомили у TikTok.

Після цього коментатори закидали соцмережі безпричинне видалення контенту темношкірих людей. У TikTok повторили вибачення за технічні збої, висловили слова підтримки темношкірій спільноті та зазначили, що насправді хештеги #blacklivesmatter та #georgefloyd набрали щонайменше мільярд переглядів.

Після закидів щодо цензури та бану акаунтів темношкірих користувачів директори TikTok виступили з заявою про доопрацювання платформи, яка буде посилено боротися з проявами дискримінації, пришвидшить реакцію на скарги користувачів тощо.

«Ми вибачаємось перед нашими темношкірими творцями та спільнотою, які почувалися у небезпеці, незахищеними чи пригніченими. Ми ніколи не хотіли, щоб хтось так почувався. Ми раді голосам темношкірої громади від усієї душі», — йдеться в повідомленні.