Серед працівників МОЗ зафіксували перший випадок інфікування коронавірусом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Серед працівників МОЗ зафіксували перший випадок інфікування коронавірусом

skaman306 / Getty Images

У працівника апарату Міністерства охорони здоров’я виявили коронавірус. Це перший випадок інфікування у відомстві.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Учора в апараті міністерства був виявлений перший випадок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Одразу було виявлено коло контактних осіб, з якими контактував цей працівник, була визначена кількість цих людей», — розповів Степанов.

Міністр повідомив, що сьогодні у відомстві працівників протестують на коронавірус. «Якась кількість людей буде відправлена на самоізоляцію», — додав він.

В Україні за минулу добу зафіксували 328 нових випадків коронавірусу. Кількість інфікованих станом на 2 червня зросла до 24 340 людей.

  • 1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Переходити на наступний етап можуть тільки регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією. Наразі критеріям послаблення карантину не відповідають місто Київ і 5 областей: Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська та Чернівецька.
  • З 1 червня в регіонах, де дозволено послаблення карантину, розпочали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни.
  • У Києві з 1 червня вводять обмеження на вхід у метро в години пік. Метрополітен обмежуватиме пасажиропотік задля дотримання соціальної дистанції, закриваючи частину входів на окремих станціях.