Головою поліції Вінницької області призначено Івана Іщенка. Під будівлею поліції пройшла акція

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головою Нацполіції у Вінницькій області став Іван Іщенко — колишній заступник начальника поліції Одеської області.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Іван Іщенко — досвідчений офіцер з 18-річним стажем роботи в правоохоронних органах, який розпочинав службу оперуповноваженим карного розшуку, працював заступником начальника райвідділу та керівником райвідділів поліції, очолював превентивний блок поліції, перебував на посаді заступника начальника поліції Одещини», — йдеться в повідомленні.

Іщенко подякував за довіру і зазначив, що забезпечить безпеку в регіоні. За його словами, основним завданням для нього є захист прав і свобод громадян, забезпечення правопорядку.

За даними ЗМІ й активістів, Іщенко в Одесі 2 травня 2014 року брав пасивну участь у сутичках між проукраїнськими і проросійськими активістами. Волонтер і активіст Роман Сініцин опублікував скріншот з відео, на якому, імовірно, Іщенко стоїть разом з «антимайданівцями». Ті ведуть вогонь з-за спин міліціонерів у бік українських активістів.

Як повідомляє видання «Вінниця.Інфо», під будівлею Головного управління поліції у Вінниці зібралися активісти, ветерани війни на Донбасі та представники місцевого осередку «Національного корпусу». Вони вимагали відповіді від Іщенка щодо його участі в подіях 2 травня.

Іщенко зустрівся з ініціативною групою активістів і заявив, що за його рішенням було затримано більше 200 прихильників «руського міру».

Представник «Нацкорпусу» Ігор Княжанський розповів, що Іщенко на зустрічі навів факти свого опору проросійським групам — активісти його доводами задоволені. «Однак у нас є інші претензії до діяльності поліції у Вінницькій області в цілому», — сказав Княжанський.