У «Роскосмосі» не бачать нічого особливого у запуску Crew Dragon і вважають захват з цього приводу «істерикою»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Російська космічна корпорація «Роскосмос», голова якої раніше пропонував США для відправки людей у космос використовувати батут, назвала реакцію американського лідера на запуск першого приватного корабля Crew Dragon «істерикою», а в самій події не помітила нічого особливого.

Таке бачення озвучив речник корпорації Володимир Устименко у Twitter.

Дональд Трамп після запуску корабля заявляв, що США відновили своє місце космічного лідера, що американці скоро будуть на Марсі, і що Вашингтон скоро матиме «найвеличнішу зброю, яку може уявити світ».

Речник «Роскосмосу» ж заявив у відповідь, що не сталося нічого особливого. Він написав, що «істерика, яка здійнялась після вдалого запуску корабля Crew Dragon, не дуже зрозуміла», оскільки всього лише «сталося те, що мало статися вже давно».

«Тепер не тільки росіяни будуть літати на МКС, але й американці. Ну й добре! Дуже важливо мати хоча б дві можливості долетіти до станції. Адже мало що… В космосі всіляке траплялося…», — написав Устименко.

Він додав, що Росія також не стоїть на місці, і вже цього року проведе випробування двох нових ракет, а через рік відновить програму польотів на Місяць.