Меркель відмовилась від пропозиції Трампа приїхати на саміт G7

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Меркель відмовилась від пропозиції Трампа приїхати на саміт G7

Florian Gaertner / Contributor / Getty

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилась від запрошення президента США Дональда Трампа взяти участь у саміті «Великої сімки».

Про це повідомляє Politico.

«Федеральний канцлер дякує президенту Трампу за запрошення на саміт G7 наприкінці червня у Вашингтоні. На сьогоднішній день, враховуючи загальну ситуацію з пандемією, вона не може погодитися на особисту участь», — сказав представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

Він додав, що Меркель продовжить стежити за розвитком подій.

Відмова канцлера Німеччини бути на саміті особисто може зірвати спробу Трампа представити захід як символ повернення до нормального життя після коронавірусної кризи. Європейські лідери G7 побоюються, що Трамп використовує захід як «фотосесію перед виборами» та для того, щоб створити образ політика, який повернув світові звичний перебіг життя.

  • У березні Дональд Трамп скасував саміт через поширення COVID-19 і сказав, що замість цього він проведе відеоконференцію. Але потім, 20 травня у Twitter він заявив, що саміт таки відбудеться.
  • G7 складається зі США, Італії, Японії, Канади, Франції, Німеччини, Великої Британії та Європейського Союзу.
  • Раніше Трамп пропонував провести наступний саміт G7 на його курорті в Маямі. Тоді це викликало критику через конфлікт інтересів, тому що в делегатів не було б іншого вибору, окрім як витрачати гроші у приватних володіннях Трампа.