Twitter позначила пост представника МЗС Китаю як такий, що вимагає перевірки. Твіт був про завезення коронавірусу зі США

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

Соцмережа Twitter позначила пост заступник голови інформаційного департаменту МЗС Китаю Чжао Ліцзяні, як такий, що вимагає перевірки фактів. У твіті чиновник допустив завезення коронавірусу військовими США.

Значок у вигляді знаку оклику «Отримайте факти про COVID-19» зʼявився під твітом Ліцзяні від 12 березня. У ньому той і припустив, що американські військові могли завезти коронавірус в Ухань.

Попереджувальний значок під твітом містить посилання на статтю, в якій офіційний представник ВООЗ заявила про дані, що коронавірус має тваринне, а не лабораторне походження.

  • Раніше Twitter назвала фейком пост Трампа, в якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти, і запропонувала дізнатися більше інформації про такий вид голосування. Тоді Трамп заявив, що соцмережа втручається у вибори та придушує свободу слова.
  • Після цього Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі. А ті, що не піддадуться регулюванню, він пообіцяв закрити. Глава Twitter Дорсі пояснив, чому твіти Трампа були помічені як фейкові.
  • 29 травня Трамп видав указ проти «цензури» у соцмережах.
  • Згодом Twitter удруге зацензурувала Трампа, цього разу через «прославляння насильства» у його дописі, в якому йдеться про реакцію силових структур на протести у Міннеаполісі.