Глава Twitter Дорсі пояснив, чому твіти Трампа були помічені як фейкові. Цукерберг теж відреагував

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава Twitter Дорсі пояснив, чому твіти Трампа були помічені як фейкові. Цукерберг теж відреагував

Chesnot / Contributor

Засновник і гендиректор Twitter Джек Дорсі пояснив, чому соцмережа позначила як недостовірні два твіти президента США Дональда Трампа про те, що голосування поштою в Каліфорнії нібито призведе до фальсифікацій.

Дорсі наголосив, що твіти Трампа порушили правила соцмережі, оскільки могли створити враження, що виборцям з Каліфорнії не потрібно буде проходити реєстрацію, щоб отримати бюлетені для голосування поштою.

Засновник Twitter наголосив, що соцмережа і надалі буде позначати фейкову та спірну інформацію про вибори в усьому світі.

«Це не робить нас «арбітром істини». Ми хочемо лише [вказати на] суперечливі твердження і показати спірну інформацію, щоб люди могли робити висновки самі», — зазначив Дорсі.

Глава соцмережі Facebook Марк Цукерберг відреагував на конфлікт Трампа з Twitter, наголосивши, що у Facebook інша політика з цього питання.

«Я твердо впевнений, що Facebook не може бути арбітром щодо того, що люди повідомляють онлайн. [...] Насамперед компанії, які надають платформу для таких дискусій, не повинні цього робити», — заявив Цукерберг в інтерв’ю Fox News.

Але Цукерберг також розкритикував заяву Трампа про те, що США повинні більше контролювати соціальні мережі.

«Я повинен зрозуміти, що вони [адміністрація Трампа] насправді задумали. Однак, в цілому, мені не здається правильним, що уряд вирішив цензурувати якусь платформу, тому що він стурбований цензурою», — наголосив Цукенберг.

Трамп після конфлікту з Twitter вирішив видати спеціальний указ про соцмережі. DW з посиланням на коментар представника Білого дому повідомляє, що документ очікують вже 28 травня.

Подробиці цього документа наразі невідомі. Поки неясно, на яких правових підставах можливо подібне регулювання соцмереж.

Що сталося?

Соцмережа Twitter назвала фейком пост президента, в якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти, і запропонувала дізнатися більше інформації про голосування поштою. Тоді Трамп заявив, що соцмережа втручається у вибори та придушує свободу слова.

Після цього Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі. А ті, що не піддадуться регулюванню, він пообіцяв закрити.

«Республіканці відчувають, що соцмережі повністю придушують консервативні голоси. Ми будемо їх регулювати або закривати, якщо нам це не вдасться», — сказав Трамп.

Раніше Twitter потерпала від критики через те, що не вживала заходів для боротьби з президентською конспірологією, яку той ширив у своїх твітах. Проте після випадку з поштовим голосуванням соцмережа вперше позначила твіт президента як фейк і долучила посилання на джерела, які спростовують написане.