Кличко розповів, в яких медзакладах найбільше випадків коронавірусу серед працівників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві за увесь час пандемії на коронавірус захворіли 420 медичних працівників — це кожен сьомий інфікований у столиці.

Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Понад 14% хворих на коронавірус у столиці становлять медичні працівники», — наголосив Кличко.

Він повідомив, що від початку пандемії найбільше випадків коронавірусу виявили серед медиків міської лікарні № 3 (89), у лікарні № 8 (44), у Центрі екстреної медицини (26), в Олександрівській лікарні (23). Кличко підкреслив, що частина цих медиків вже одужала.

Щодо ситуації в лікарні швидкої допомоги, інформацію про яку напередодні оприлюднили декілька ЗМІ, там загалом коронавірус виявили у 21 медпрацівника. При цьому, Кличко наголосив, що їх виявили не за один день, а протягом останніх двох тижнів. Ці випадки потрапляли в загальну статистику, яку оприлюднюють щодня.

У Києві станом на 29 травня коронавірус підтвердили у 2 849 людей. За увесь час пандемії у столиці зафіксували 65 летальних випадків, одужали 597 людей.

  • Із 23 травня в Києві розпочали другий етап послаблення карантину — відновив роботу наземний пасажирський транспорт. 25 травня запрацювало метро.
  • З 30 травня у столиці відкриють торгово-розважальні центри, але без роботи розважальних зон, і готелі, крім хостелів. А з 1 червня у Києві запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів, відкриють спортзали та фітнес-центри, зони відпочинку, пляжі біля водойм. Крім того, знімуть обмеження на відвідування міських кладовищ.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.