ТРЦ і готелі в Києві відкриють з 30 травня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

З 30 травня в Києві відкриють торгово-розважальні центри, але без роботи розважальних зон, і готелі, крім хостелів.

Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій КМДА. Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

ТРЦ та готелі зобовʼязані працювати з дотриманням всіх необхідних санітарних норм і регламентів.

Для готелів, зокрема, обовʼязковий температурний скринінг усіх працівників і гостей, а також масковий режим поза номерами. У вестибюлях дозволять одночасне перебування не більше одного відвідувача на 10 кв. м. Ресторани при готелях поки зможуть працювати тільки на виніс і на обслуговування у номерах.

Рішення про повноцінне відновлення роботи ресторанів і кавʼярень у Києві ухвалять окремо.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що робота закладів громадського харчування у приміщеннях буде можлива з 10 червня.

  • Із 23 травня в Києві розпочали другий етап послаблення карантину — відновив роботу наземний пасажирський транспорт. 25 травня запрацювало метро.
  • З 1 червня у Києві запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів, відкриють спортзали та фітнес-центри, але без роботи басейнів, зони відпочинку, пляжі біля водойм. Крім того, знімуть обмеження на відвідування міських кладовищ.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.