МОЗ: Ресторани та кав’ярні зможуть повноцінно запрацювати вже з 10 червня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ: Ресторани та кав’ярні зможуть повноцінно запрацювати вже з 10 червня

Марьян Блан / Unsplash

Повноцінна робота закладів громадського харчування у приміщеннях — ресторанів та кав’ярень — буде можлива з 10 червня.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він нагадав, що поки дозволена тільки робота літніх майданчиків та на виніс.

«Що стосується повноцінної роботи ресторанів і кафе, це буде можливо, починаючи з 10 червня. Ми з розумінням ставимося до прохань підприємців щодо повноцінного відкриття, але те, що стосується епідеміологічної ситуації в Україні, то на сьогодні не дозволяє повноцінного відкриття цих закладів», — наголосив глава МОЗ.

В Україні з 22 травня по 22 червня діє адаптивний карантин. Тобто рішення про його послаблення або посилення буде ухвалюватися у кожному регіоні окремо. З 22 травня дозволили роботу наземного громадського транспорту, а з 25 травня — метрополітену.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що у разі сприятливої епідемічної ситуації з 1 червня в Україні планується третій етап послаблення карантину. Зокрема, роботу відновлять басейни, спортзали, автошколи. Крім того, відновляться залізничні перевезення, а також робота міжобласного пасажирського автотранспорту.

  • Напередодні у МОЗ розповіли, що Україна перейшла від стратегії знижування кількості захворювань на COVID-19 до стратегії стримування.