Ляшко: Україна перейшла до етапу стримування хвороби

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ляшко: Україна перейшла до етапу стримування хвороби

Міністерство охорони здоров'я України

Україна перейшла від стратегії знижування кількості захворювань на COVID-19 до стратегії стримування. Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі одного з телеканалів, передає УНІАН.

«Україна перейшла від стратегії знижування захворюваності до стратегії стримування. Наша головна мета зараз — не допустити зростання захворюваності. На тому рівні кількості випадків коронавірусної хвороби, які у нас реєструються щодня впродовж місяця, ми показуємо, що система охорони здоров’я готова та справляється з цими викликами», — заявив Ляшко.

За його словами, МОЗ аналізує ситуацію з COVID-19 у сусідніх країнах, зокрема у Польщі, де динаміка епідемії більш-менш схожа з Україною.

«Якщо ми будемо утримувати країну довше на карантині, це може призводити до негативного впливу на економіку, тому порівнюємо епідемічну складову з економічною складовою і шукаємо певний баланс — потихеньку відпускаємо певні сфери економіки і дивимося, як це впливає на ріст або зниження захворюваності на коронавірусну хворобу», — пояснив Ляшко.