Береги австралійського Сіднею вкрили медичні маски, які загубив вантажний корабель

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Береги австралійського Сіднею вкрили медичні маски, які загубив вантажний корабель

DrEmmaLJohnston / Twitter

Мешканці східного Сіднею виявили, що пляжі вкриті медичними масками, пластиковими контейнерами та іншими речами з вантажних контейнерів, що попадали з корабля у воду цими вихідними.

Про це повідомляє The Guardian.

У неділю вантажне судно APL England втратило частину контейнерів дорогою з Китаю. Контейнери, що випали за борт, містили широкий асортимент товарів, зокрема медичні маски.

За даними служби морської безпеки Австралії, увесь вміст втрачених контейнерів прибило до берегів східного узбережжя. Загалом на борту корабля було пошкоджено 74 контейнери, з них лише декілька впали за борт.

Щойно вантажний корабель зайде у порт, служба почне розслідування стосовно дотримання правил безпеки при встановленні вантажу на борту, а також підрахує збитки для довкілля внаслідок засмічення узбережжя.

Місцеві з самого ранку почали самотужки прибирати прибережну зону від пластику, побоюючись можливої шкоди для морської фауни, оскільки серед товарів, які заполонили береги Сіднею, виявили багато пластикових виробів, зокрема контейнерів для зберігання їжі.