Російська компанія через суд ЄС намагається заборонити Roshen використовувати етикетку цукерок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Російська компанія через суд ЄС намагається заборонити Roshen використовувати етикетку цукерок

Karen Melchior / Flickr

Російська компанія «Рот Фронт» (Rot Front) через суд Європейського Союзу намагається заборонити українській корпорації Roshen використовувати в ЄС етикетку цукерок «Ромашка».

Про це йдеться в матеріалах справи.

Судовий спір між цими компаніями триває ще з 2017 року. У грудні 2016 року українська компанія подала заявку на реєстрацію етикетки, але у 2017-му російська компанія це оскаржила.

Російська фірма вважає, що Roshen не має права використовувати такий зовнішній вигляд етикетки, бо він схожий на їхню продукцію, тому споживач може переплутати виробника. А «Рот Фронт» зареєструвала цю етикетку раніше.

Як зазначає Liga.net, у липні 2018 року суд задовольнив заявку російської компанії і відхилив заявку Roshen. Проте вже у листопаді того ж року суд вже став на бік української корпорації, скасувавши перше рішення і визнав, що етикетки не настільки схожі, щоб споживачі їх сплутали.

Проте вже 13 травня цього року суд скасував останнє рішення і знову ухвалив рішення на користь російської компанії. Судові витрати за «Рот Фронт» має сплатити Бюро інтелектуальної власності ЄС, а Roshen повинна погасити свої витрати сама. Рішення може бути оскаржене в судах вищої юрисдикції.