Центр протидії корупції: Порошенко передав керівництво Roshen старшому синові

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Центр протидії корупції: Порошенко передав керівництво Roshen старшому синові

Космач Олександр / УНІАН

Пʼятий президент Петро Порошенко переписав частину керуючої компанії Roshen на свого сина Олексія. Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК) з посиланням на документи Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

ЕДРЮ

За даними ЦПК, ще 20 травня Петро Порошенко в декларації вказав себе власником і бенефіціаром Центрально-європейської кондитерської компанії (ЦЕКК), яка, крім іншого, керує корпорацією Roshen. Станом на 1 жовтня Порошенко-старший усе ще зазначений бенефіціаром ЦЕКК, проте вже після 6 листопада бенефіціаром компанії вказано Олексія Порошенка в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську компанію ROSHEN EUROPE B. V., яка володіє 85% ЦЕКК.

ЕДРЮ

Бенефіціар помінявся і в підконтрольних ЦЕКК компаніях, як-от «Рошен де Люкс», «Рошен», «Рошен-Волинь», «Рошен Світ». Зараз Петро Порошенко ще вказаний власником «Рошен-Столиця» і «Київська кондитерська фабрика «Рошен».

  • Господарський суд Київської області зобовʼязав компанію «Бісквітний комплекс «Рошен» доплатити 23,19 млн грн пайового внеску в бюджет за будівництво фабрики.
  • Печерський районний суд Києва заарештував майно заводу «Кузня на Рибальському». Суд, за клопотанням ДБР, наклав арешт на все нерухоме майно та корпоративні права заводу.
  • Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження проти пʼятого президента Петра Порошенка і колишнього міністра закордонних справ Павла Клімкіна за фактом можливих зловживань службовим становищем. Проти Порошенка порушено вже 13 справ, в усіх він проходить як свідок. Найбільш активним противником Порошенка вважається Андрій Портнов, який регулярно надсилає у правоохоронні органи документи проти колишнього президента.