Убивство Шеремета: адвокат Кузьменко заявив про відвід судді

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Убивство Шеремета: адвокат Кузьменко заявив про відвід судді

Орловський Євген / УНІАН

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко заявив про відвід судді Віталія Писанця. Про це адвокат Тарас Безпалий повідомив у Facebook.

Захисник наразі чекає, поки визначать суддю, який розгляне цей відвід, а також, коли стане відома дата і час наступного судового засідання.

Також він повідомив, що прокурори не зʼявилися на судове засідання за своїм же клопотанням щодо продовження Кузьменко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокат Яни Дугар Віталій Коломієць також повідомив, що прокурори не прийшли на засідання щодо зміни запобіжного заходу. За його словами, прокурори чекають наступного розгляду, яке випало на суддю Писанця — того ж суддю, про відвід якого заявив адвокат Кузьменко.

22 травня поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за підозрою Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко і Яні Дугар.

Напередодні стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко також є виконавцем, а Яна Дугар — пособником.

У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона і закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.