Папа Римський вперше з початку пандемії виступив перед вірянами

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Папа Римський вперше з початку пандемії виступив перед вірянами

Yeo Khee / Unsplash

У неділю, щойно публіка повернулась до площі Святого Петра у Ватикані, Папа Римський Франциск зробив перший публічний виступ за останні три місяці.

Про це повідомляє Reuters.

На площу Святого Петра пропустили лише кілька десятків людей, які розпорошилися через правила соціального дистанціювання. Більшість людей була в медичних масках.

Франциск зробив виступ в онлайні — його транслювали на екранах для вірян на площі. Після цього він з’явився у вікні для благословення. Протягом останніх трьох місяців понтифік благословляв порожню площу.

В неділю була п’ята річниця енцикліки Франциска щодо турботи про довкілля, яка закликала до зниження використання викопного палива і підтримувала думку більшості вчених про те, що люди винні у глобальному потеплінні.

Папа закликав католиків у найближчі 12 місяців подумати про довкілля і про те, як можна його захистити і подбати про тих, хто найбільше потерпає від кліматичних змін.

Також понтифік надіслав вітання католикам у Китаї, які півстоліття були розділені між офіційною прокомуністичною та підпільною пропапською церквами. У 2018 році вдалось досягти домовленості з Пекіном щодо підпорядкованості китайських єпископів Риму.