У Ватикані провели перше публічне богослужіння за час карантину

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Папа Франциск урочисто відкрив базиліку святого Петра у Ватикані, а католицька церква провела публічні богослужіння — уперше за два місяці карантину.

Про це повідомляє Reuters.

Також сьогодні Франциск провів приватне богослужіння в каплиці Іоана Павла ІІ, щоб відзначити соту річницю з дня народження понтифіка з Польщі.

Наприкінці минулого тижня головний храм Ватикану додатково обробили дезінфекційними речовинами і вже у понеділок запросили публіку для участі в богослужіннях. Технічно базиліка була відкритою весь час, але тільки для приватних богослужінь.

Відвідувачів закликали дотримуватися дистанції в півтора метра, носити маски й обробляти руки дезінфекційними засобами. Священникам дозволили проводити обряди без масок і рукавиць, проте вони повинні вдягнути їх перед роздачею хліба.

За даними італійських репортерів, у базиліці помітили одного священника, який роздавав хліб без рукавиць і маски.

Наразі невідомо, коли саме Папа проведе перше публічне богослужіння біля вівтаря базиліки святого Петра. Протягом останніх двох місяців понтифік проводив усі обряди в порожньому храмі для онлайн-трансляції.

Зазначається, що в день великих богослужінь, як-от наступної неділі, у відвідувачів головного храму Ватикану на вході вимірюватимуть температуру.