«Відкрилися нові обставини». ПриватБанк просить суд переглянути стягнення 407 млн грн на користь Суркісів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Відкрилися нові обставини». ПриватБанк просить суд переглянути стягнення 407 млн грн на користь Суркісів

Jaap Arriens / NurPhoto / Getty Images

ПриватБанк подав до Окружного адміністративного суду Києва позов з вимогою переглянути справи проти А-Банку та ФК «Динамо» (Київ), які належать родині Суркісів, у звʼязку з новими обставинами.

Про це повідомляє пресслужба банку.

За цими рішеннями, у 2018 році з ПриватБанку стягнули 407 млн гривень. Але зараз банк встановив, що сам Ігор Суркіс підтвердив свою спільну власність з колишнім акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським у медіагрупі «1+1».

«Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його повʼязаність з ПриватБанком», — підкреслили у банку.

ПриватБанк наполягає, що раніше Суркіси спростовували свою причетність до «1+1» та партнерства з Коломойським, що дозволило суду задовольнити позови А-Банку та ФК «Динамо».

«ПриватБанк вважає, що рішення у справах А-Банку та ФК «Динамо» (Київ) мають бути переглянуті у звʼязку з нововиявленими обставинами. Також за цими обставинами має бути підтверджено законність визначення пана Ігоря Суркіса повʼязаною з ПриватБанком особою», — зазначили в банку.