Британські медики почали використовувати голографічну гарнітуру HoloLens для лікування хворих на коронавірус

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Британські медики почали використовувати голографічну гарнітуру HoloLens для лікування хворих на коронавірус

Microsoft

Британські лікарі використовують гарнітури доповненої реальності для нагляду за хворими на коронавірус, щоб уникнути зараження і не втрачати живий зв’язок з пацієнтами. Завдяки цій технології з хворими перебуває лише один лікар у захисному костюмі, а всі інші можуть працювати віддалено.

Про це повідомляє Business Insider.

Завдяки гарнітурі HoloLens від Microsoft лікарі економлять захисні костюми та зменшують ризики інфікування від пацієнтів — замість сімох лікарів до хворого може піти лише один.

Суть технології полягає в тому, що лікарі з кабінету бачать те, що бачить лікар у палаті, а той підтримує прямий відеозв’язок з ними через окуляри. Також лікар у палаті може отримати необхідні голографічні зображення, як-от рентгенівські знімки, без відриву від роботи з пацієнтом і відволікання на роботу з комп’ютером.

Microsoft

Зокрема, лікар у палаті з пацієнтом може бачити голографічні зображення інших лікарів, які перебувають у кабінеті, отримувати від них інструкції та надавати зображення з камер гарнітури, виконуючи при цьому операцію.

Наразі гарнітури отримали лише кілька лікарень у Лондоні, проте медики виявили, що за чотири тижні їх використання зекономили близько 700 захисних костюмів на тиждень і знизили контакт з інфікованими коронавірусом на 80%.