У Британії виявили ступінь ризику смерті від коронавірусу залежно від етнічної групи

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Британії виявили ступінь ризику смерті від коронавірусу залежно від етнічної групи

Ezra Acayan / Stringer

У Великій Британії помітили різницю в ризиках померти від наслідків коронавірусу серед різних етнічних груп. Зокрема, люди африканського, індійського, пакистанського та бангладеського походження мають вищі ризики, ніж європейці.

Про це повідомляє британський Офіс національної статистики.

За даними дослідження, люди африканського походження обох статей в 1,9 раза частіше помирають від наслідків коронавірусу, ніж люди європейського походження.

Чоловіки індійського, бангладеського та пакистанського походження помирали в 1,8 раза частіше за чоловіків європейського походження, жінки — в 1,6 раза частіше.

У доповіді зазначено, що така різниця лише частково є наслідком соціально-економічних обставин, у яких перебувають різні етнічні групи. Решту причин поки що не зʼясували.

Як зазначає BBC, у США теж спостерігається різниця ризиків залежно від етносу. Так, у Чикаго 72% померлих від коронавірусу були африканського походження, хоча люди з цієї групи становлять лише третину населення міста. У Джорджії 40% хворих на коронавірус — це люди європейського походження, які становлять 58% населення штату.