ONS: Британія обігнала Італію за кількістю смертей від коронавірусу і вийшла на перше місце в Європі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Великій Британії загальна кількість жертв коронавірусу перевищила 32 тисячі — це найвищий офіційний показник в Європі. Про це повідомило Управління національної статистики (ONS), пише Reuters.

За даними ONS, на 24 квітня в Англії і Уельсі померло 29 648 людей — в їхніх свідоцтвах про смерть фігурував діагноз COVID-19. А з урахуванням летальних випадків у Шотландії та Північній Ірландії загальна кількість по країні склала 32 313 людей.

Дані ONS включають випадки смертей з підозрою на COVID-19 на дому, в будинках для людей похилого віку та хоспісах. Дані виходять щотижня і приходять із запізненням у порівнянні з щоденними зведеннями міністерства охорони здоровʼя, які фіксують смерті тільки в лікарнях.

Це більше, ніж в Італії, яка вважається найбільш постраждалою країною в Європі, хоча в її зведення щодо кількості смертей не входять усі підозрілі випадки.

Так, за даними Університету Гопкінса, станом на ранок у Британії померли понад 28 800 людей. В Італії, за цими даними, кількість смертей становить 29 079.

Загальна кількість інфікованих у Британії, за даними Університету, становить 191 832 людей.