У Києві за добу коронавірус виявили у 29 людей. Дві лікарні в області поки не прийматимуть хворих

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Києві кількість інфікованих коронавірусом за минулу добу збільшилася ще на 29 людей, серед них троє медиків. Число підтверджених випадків захворювання станом на 25 травня зросло до 2 652.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За минулу добу померла одна людина, одужали двоє.

За добу захворіли 15 жінок віком від 27 до 72 років, 11 чоловіків від 37 до 75 років, дві дівчинки віком 11 та 12 років і хлопчик, якому 10 рокiв.

До лікарень столиці госпіталізували 10 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.

За увесь час пандемії у столиці зафіксували 60 летальних випадків, одужали 360 людей.

Із 23 травня в Києві розпочали другий етап послаблення карантину — відновив роботу наземний пасажирський транспорт. 25 травня запрацювало метро.

Кличко нагадав, що з 1 червня у Києві запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів, відкриють спортзали та фітнес-центри, але без роботи басейнів, зони відпочинку і пляжі біля водойм. Крім того, знімуть обмеження на відвідування міських кладовищ.

Рішення про відкриття ТРЦ ухвалять окремо. Кличко сподівається, що їхню роботу зможуть дозволити вже до кінця цього тижня.

У Київській області Бородянська і Миронівська центральні районні лікарні припинили госпіталізацію нових хворих через виявлення коронавірусу. Про це на брифінгу повідомив т. в. о. голови Київської ОДА Василь Володін, повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні в області у звʼязку із виявленням хворих на коронавірус припинили госпіталізацію Бородянська і Миронівська центральні районні лікарні. А прийом реанімаційних хворих — Тетіївська центральна районна лікарня», — сказав Володін.

Тим часом відновила роботу Васильківська ЦРЛ, яку раніше теж закривали через коронавірус.

  • Раніше МОЗ повідомляв, що місто Київ та 11 областей не готові до другого етапу помʼякшення карантину, який розпочався 22 травня. У цих регіонах зафіксували велику кількість хворих на коронавірус, високу завантаженість ліжко-місць у медзакладах і слабке охоплення населення тестуванням на коронавірус.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.