СБУ затримала хакера Sanix. Він продавав 773 млн електронних адрес і 21 млн паролів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Івано-Франківську Служба безпеки затримала хакера під ніком Sanix, який заволодів найбільшою базою даних за всю історію.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними СБУ, в 2019 році хакер продавав на одному з форумів базу з 773 млн адрес електронної пошти і 21 млн унікальних паролів. У розпорядженні хакера також були масштабні бази особистих даних, у тому числі фінансових, жителів Євросоюзу і США.

СБУ і Кіберполіція вийшли на хакера після того, як він спробував продати частину бази з логінами і паролями, пін-кодами банківських карток, електронних гаманців криптовалюти, рахунків PayPal та іншими даними.

«Виставлена хакером на продаж база обсягом 87 гігабайтів становить лише маленьку частину із загальної кількості даних, якими він заволодів. Подібних баз викрадених і зламаних паролів у хакера було щонайменше сім, загальний обсяг яких сягав терабайта», — повідомили в СБУ.

Sanix відомий у всьому світі. Про нього писали видання The Guardian, Forbes і Newsweek, а телеканал Italia 1 присвятив йому цілий сюжет. Зараз хакеру готують підозру.