Меркель: Німеччини має докази причетності Росії до кібератаки на Бундестаг

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Меркель: Німеччини має докази причетності Росії до кібератаки на Бундестаг

Facebook / Angela Merkel

У Німеччині є докази того, що російські хакери причетні до кібератаки на Бундестаг. Тоді викрали частину листування з депутатського бюро канцлера Ангели Меркель.

Про це пише DW з посиланням на слова канцлера.

Меркель вважає, що Росія застосовує стратегію «гібридної війни», частиною якої є дезорієнтація і перекручування фактів.

«Подібні інциденти заважають довірливій співпраці. Це необхідно взяти до уваги», — сказала Меркель.

Канцлер підкреслила, що інформація про злам її пошти була для неї «неприємною», проте вона продовжить поліпшувати відносини з РФ.

Що сталося?

Внаслідок кібератаки у 2015 році хакери вкрали 16 Гб даних Бундестагу. Ідеться, зокрема, про електронні листи Ангели Меркель за 2012—-2015 роки.

Експерти вважають, що до викрадення листування у 2015 році причетні російські хакери. Тоді один з росіян весь день перебував у будівлі парламенту Німеччини. Зазначається, що за день до того він намагався зламати офіційні акаунти, але зазнав невдачі через діакритичні знаки німецької мови.

Крім того, на початку травня Федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера Дмитра Бадіна, якого німецькі правоохоронці підозрюють в атаці на Бундестаг. Його також розшукує Федеральне бюро розслідувань США як учасника угрупування Fancy Bear, яке підозрюють у втручанні у вибори президента.