Суд повторно заарештував корабель SEABREEZE у справі про незаконний видобуток піску біля Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва 16 травня повторно заарештував корабель SEABREEZE у справі про незаконний видобуток піску в заповідних зонах Чорного моря біля узбережжя окупованого Криму.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Суд задовольнив клопотання Головного слідчого управління Нацполіції.

«Арешт на вказане судно за клопотанням прокуратури АР Крим був накладений 16 липня 2018 року Приморським районним судом м. Одеса у якості забезпечення відшкодування збитків через нелегальний видобуток природних копалин, які, відповідно до висновку експертизи, сягають понад 140 млн грн», — сказано в повідомленні.

  • Раніше, 13 травня, Приморський районний суд Одеси зняв арешт з корабля, через що стосовно судді почали розслідування за статтею про завідомо неправосудний вирок (ч. 2 ст. 375), а прокуратура АР Крим заявила, що оскаржить рішення.
  • Пізніше агентство EfCom, яке представляє інтереси американської компанії Pilin Fleet Management, заявило, що корабель після рішення суду був проданий компанії та змінив назву на TRUMP D. Там заявили, що за два роки прокуратура так і не знайшла доказів видобутку кораблем піску, а рішення суду про зняття арешту і угода купівлі-продажу судна були абсолютно законними.