У Росії за добу виявили понад 9 тисяч нових випадків коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Росії за добу виявили понад 9 тисяч нових випадків коронавірусу

Paul Biris / Getty Images

У Росії за добу виявили понад 9 тисяч заражених коронавірусом, а також зафіксували 119 летальних випадків.

Про це повідомляє російський оперативний штаб з протидії COVID-19.

У 85 регіонах минулої доби виявили 9 200 випадків зараження. Таким чином, за час епідемії в Росії виявили вже 272 043 випадки. Лідером по захворюваності залишається Москва. За останню добу там виявили 1 470 заражених. Усього в столиці Росії на COVID-19 захворіли понад 138 тисяч осіб.

Через ускладнення минулої доби в РФ померли 119 громадян. Таким чином, загальна кількість жертв коронавірусу, за офіційними даними, становить 2 537 осіб. Одужали 63 166 людей.

  • Напередодні глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Анна Попова заявила, що в країні вдалося зупинити зростання захворюваності на COVID-19 .
  • Раніше повідомлялось, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. В офіційні списки померлих від COVID-19 потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що головною причиною смерті став саме коронавірус. Якщо смерть хворого з COVID-19 викликана ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть назвати саме їх.