У Гонконзі продають морозиво зі смаком сльозогінного газу. Його створили на знак підтримки протестів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Гонконзі на знак підтримки антиурядових мітингів один з магазинів з продажу морозива випустив десерт зі смаком сльозогінного газу.

Про це пише Associated Press.

Головний інгредієнт морозива — чорний перець горошком, який спочатку обсмажують, а потім подрібнюють. Післясмак морозива викликає відчуття подразнення в горлі, як при вдиханні сльозогінного газу.

Одна порція коштує $5 доларів (133 гривень). За словами власника, в день він продає 20—30 порцій.

Сльозогінний газ часто застосовується поліцією Гонконгу для розгону демонстрацій і протестів, які тривають з березня 2019 року. За даними влади Гонконгу, за цей час поліція використовувала газ близько 16 тисяч разів, часто в густонаселених районах.

  • Масові протести в Гонконзі тривають від червня 2019 року. Спочатку жителі протестували проти закону про екстрадицію на материковий Китай, який, на їхню думку, могли використати проти дисидентів. Пізніше учасники протестів стали вимагати більшої незалежності від Китаю і проведення демократичних реформ. Вони також вимагають розслідування дій поліції під час протестів та амністії для заарештованих активістів.
  • Нові протести в Гонконзі спалахнули 10 травня. Поліція тоді затримала 230 осіб. Поранення отримали щонайменше 18 осіб, а правоохоронців звинуватили в жорстокості.