Вʼїзд вантажівок до Києва обмежать, щоб розвантажити дороги в годину пік

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Вʼїзд вантажівок до Києва обмежать, щоб розвантажити дороги в годину пік

З 18 травня Київ обмежить в’їзд великогабаритного та великовантажного транспорту в місто.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко на брифінгу.

«У місті складна транспортна ситуація, тому ми посилюємо контроль за вʼїздом до столиці вантажного транспорту. З понеділка, 18 травня, вʼїзд великогабаритного та великовагового транспорту в місто буде обмежено. [...] Обмеження діятимуть вранці — з 7:00 до 10:00. І ввечері — з 17:00 до 20:00», — заявив Кличко.

За словами Кличка, це необхідно для стабілізації трафіку в місті під час пікового навантаження на дороги столиці. Зазначається, що суворе обмеження діятиме до повного відновлення роботи громадського транспорту, коли на дорогах міста стане менше приватного транспорту.

  • Після запровадження першого етапу послаблення карантину на вулицях Києва збільшилася кількість приватного транспорту та утворилися величезні затори. Мер столиці закликав уряд дозволити роботу метро із 25 травня. Водночас міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що вважає такий крок передчасним.
  • Щодня на маршрути виходять до 300 автобусів, тролейбусів i трамваїв. Весь рухомий склад обов’язково дезінфікують.
  • Раніше Кабмін представив стратегію виходу країни з карантину. Старт цієї стратегії, за словами премʼєра, може бути 11 травня. Вона складається з пʼяти етапів.