Україна знала про переговори Росії в Берліні щодо Донбасу. Вони стосувалися активних підходів України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона заздалегідь знала про переговори представників Росії та Німеччини щодо війни на Донбасі.

За його словами, заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака запросили до Берліну через активні підходи України та відсутність прогресу у виконанні Мінських угод, пише «РБК-Україна».

«Україна знала про цей візит Козака заздалегідь і буде знати про те, як він пройшов. У нас з партнерами діє правило — ми нічого не вирішуємо за спиною одне одного. Тому ні про які ігри за нашою спиною не йдеться», — сказав Кулеба.

Він зазначив, що Україна пропонує нові ініціативи, зокрема підвищити рівень представництва Тристоронньої контактної групи, а Росія в цьому питанні не робить жодних кроків.

«Справа зрушить з місця, якщо буде конструктивна взаємність з боку Росії. Тому і знадобилася зустріч у Берліні. До речі, саме за цією логікою мій німецький колега міністр [Хайко] Маас [голова МЗС Німеччини] зміг після моєї з ним розмови залучити до переговорів у «нормандському» форматі голову МЗС Росії Лаврова», — додав міністр.