В Україні відбудеться безкоштовний онлайн-фестиваль дитячого кіно. Що в програмі?

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Фестиваль дитячого кіно «Чілдрен Кінофест» перенесли в онлайн. Покази відбудуться з 29 травня по 7 червня.

Про це «Бабелю» повідомили у пресслужбі фестивалю.

Україну в конкурсній програмі представляє фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка. Для старшої аудиторії пропонують фільм-подорож «Лос Бандо», який претендував на «Кришталевого ведмедя» на Берлінському кінофестивалі.

Також покажуть два анімаційні фільми. Один з них екранізація серії розповідей, яка стала символом дитячої літератури Естонії під назвою «Сіпсик — лялька-друг». Другий — британська стрічка «Гол!» про маленького крота, який мріє стати футболістом, а не шахтарем, як усі його родичі.

Також до програми увійшли німецьке фентезі «Тім Талер, або Проданий сміх», австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» та нідерландсько-німецька драма «Салон краси Ромі».

Переглянути фільми можна безкоштовно, за попередньою реєстрацією на сайті. Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів, переглянути їх можна у будь-який час.

  • Конкурсна програма складається з семи фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Переможця фестивалю визначає аудиторія — після перегляду фільмів глядачам запропонують оцінити стрічку.
  • Міжнародний фестиваль документального кіно про права людей Docudays UA провели онлайн.
  • Кінофестиваль «Молодість» відклали через пандемію коронавірусу. Попередньо, він відбудеться наприкінці серпня.