Кінофестиваль «Молодість — 2020» відклали

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кінофестиваль «Молодість» через пандемію коронавірусу попередньо відбудеться наприкінці серпня. Про це повідомили організатори заходу.

Попередньо «Молодість» запланували з 22 по 30 серпня, але остаточні дати залежатимуть від подальшої ситуації з поширенням коронавірусу.

«У зв’язку з глобальною кризою в області охорони здоров’я та різким збільшенням жертв від COVID-19, дирекція «Молодості» прийняла непросте рішення про перенесення кінофестивалю. Ми солідаризуємося з обмеженням масових заходів задля безпеки людей і чекатимемо на поліпшення загальної епідеміологічної ситуації у світі», — наголосили організатори.

«Молодість» — один із найбільших кінофорумів Східної Європи за версією Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів. Був започаткований у 1970 році. Спочатку це був дводенний огляд короткометражних фільмів, знятих студентами кінематографічного факультету Київського державного інституту імені Карпенка-Карого.

Зараз «Молодість» — єдиний кінофестиваль в Україні, що має акредитацію FIAPF (з 1991 року). Київський кінофорум входить до переліку 26 спеціалізованих фестивалів.

  • Раніше захід мав відбуватися з 30 травня до 7 червня. Торік гран-прі 48-го кінофестивалю «Молодість» та статуетку «Скіфського оленя» здобула стрічка французького режисера Каміля Відаля-Наке «Дикий».
  • Ювілейний фестиваль «Книжковий арсенал — 2020», який мав відбутися у травні, теж відклали на пізніші дати наприкінці серпня.