Фестиваль документального кіно Docudays UA проведуть онлайн. Усі кінопокази будуть безплатними

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людей Docudays UA проведуть онлайн, повідомляє пресслужба фестивалю.

Фестиваль відбудеться з 24 квітня до 3 травня. Усі кінопокази й онлайн-трансляції будуть безплатними, але за бажанням можна буде зробити внесок довільної суми.

Захід складатиметься з трьох частин. Перша — публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми Rights Now!, лекції Docu/Клас, а також розмови про життя і кіно з режисерами стрічок і кінокритиками.

Друга частина — віртуальний кінотеатр Docu/Space, де глядачі зможуть переглянути понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних і позаконкурсних програм. Третя частина — ексклюзивні онлайн-події для власників акредитації Docu/Про.

Крім того, фестиваль збереже всі конкурсні програми: Docu/Світ, Docu/Україна та Docu/Коротко. Кожну з програм оцінюватиме окреме журі, до якого увійдуть зарубіжні та українські експерти, документалісти та правозахисники. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду Rights Now!.