«Запитуйте у Китаю»: Трамп перервав пресконференцію після суперечки з журналісткою китайського походження

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Запитуйте у Китаю»: Трамп перервав пресконференцію після суперечки з журналісткою китайського походження

Chip Somodevilla/Getty Images

Президент США Дональд Трамп перервав чергову пресконференцію після сварки з журналістами. Про це повідомляє CNN.

Під час пресконференції Трамп сказав, що США роблять більше тестів на коронавірус, ніж будь-яка інша країна. Після цього журналістка CBS News, яка народилась у Китаї, але у дворічному віці емігрувала з батьками до США, спитала, чому тоді в країні стрімко зростає смертність, і попросила назвати причини.

Трамп різким тоном відповів: «Запитуйте не мене, а Китай». Потім він назвав поставлене запитання «гидким», що обурило вже журналістку.

На інші її питання він відповідати відмовився, запевнивши, що вже надавав їй слово, але вона це проігнорувала. Після цього інша журналістка намагалась поставити два запитання, але Трамп це проігнорував, заявивши, що вже раніше викликав журналістку, яка намагалася їх поставити. Далі Трамп різко закінчив пресконференцію: «Пані та панове, велике спасибі», — сказав він.

За останніми даними, загальне число заражених у Сполучених Штатах склало 1 344 512 людей. Країна, як і раніше, на першому місці в світі за кількістю інфікованих. Число померлих від коронавірусу у США перевищило 80 тисяч, вилікувались 216 169 осіб.

  • Держсекретар США Майкл Помпео звинуватив Китай в смертях сотень тисяч людей від коронавірусу.
  • За даними доповіді Міністерства внутрішньої безпеки США, влада Китаю приховувала дані про кількість хворих на коронавірус і про заразність нового вірусу, щоб встигнути створити запас ліків, необхідних для реагування на нього.