У Франції продовжили надзвичайний стан до середини літа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Франції продовжили надзвичайний стан до середини літа

Ezra Acayan / Stringer

У Франції подовжено надзвичайний стан, запроваджений 17 березня через епідемію коронавірусу.

Про це повідомляє CNN.

У вівторок набув чинності закон, який продовжує режим до 10 липня. Таким чином влада намагається уникнути другої хвилі коронавірусу в країні. Документ, зокрема, забороняє проїзд далі, ніж на відстань 100 км від дому, продовжує дію «маскового режиму» у громадському транспорті, а також забороняє проведення зборів з понад 10 учасниками.

Цей закон напередодні розглядав Конституційний суд Франції, який зняв деякі обмеження, дозволивши уряду призначати карантин для іноземних туристів.

Згідно з даними Університету Гопкінса, у Франції зареєстровано понад 177 тисяч заражених коронавірусом, з яких 26 тисяч — летальних випадків.

  • Франція з 11 травня послабила карантин. Зокрема, у Парижі знову можна буде гуляти набережними, Марсовим полем, на еспланаді біля Будинку інвалідів, а також у Венсенському і Булонському лісах.
  • Перед цим у Франції керівник відділення невідкладної медичної допомоги лікарень «Авіценна» й «Жан-Вердьє» Ів Коен заявив, що перший випадок коронавірусу в країні з’явився на місяць раніше, ніж вважалося досі, — 27 грудня у пацієнта з діагнозом «пневмонія».