Біля берегів Африки пірати викрали українського моряка. В МЗС зʼясовують обставини

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Біля берегів Екваторіальної Гвінеї у Гвінейській затоці пірати напали на вантажний корабель RIO MITONG. В результаті атаки викрали двох членів екіпажу, ймовірно, громадян України та Росії. Про це повідомляє портал Dryad Global, який спеціалізується на проблемах безпеки мореплавства.

У двох морських милях від порту Малабо, столиці Екваторіальної Гвінеї, пірати на швидкісному човні під прапором Коморських островів вчинили напад на судно. Портал уточнює, що пірати зійшли на корабель, скориставшись драбиною. В результаті атаки викрали двох членів екіпажу, ймовірно, громадян України та Росії. Решта членів екіпажу — у безпеці.

Портал наголошує про збільшення кількості нападів на судна та викрадення людей з метою викупу.

За даними сайту Marinetraffic, сам корабель після атаки прибув у порт міста Малабо. RIO MITONG ходить під прапором Коморських островів.

Невдовзі після нападу на RIO MITONG піддалося штурму науково-дослідне судно MV DJIBLOHO, звідки, за непідтвердженою інформацією, викрали двох росіян.

За попередньою інформацією МЗС, українського моряка захопили та вивезели у невідомому напрямку внаслідок піратського нападу на судно RIO MITONG. Про це у коментарі «Укрінформу» повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

За його словами, 10 травня отримали інформацію, що поблизу порту Малабо пірати напали на судно, власником якого є бельгійська компанія SMART S&P SA. «За попередньою інформацією, у результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна», — зазначив Погорельцев.

Він поінформував, що Посольство України в Бельгії встановлює контакт з судновласником та оператором судна, аби перевірити цю інформацію та з’ясувати обставин справи.

Окрім того, Посольство України в Сенегалі, яке відповідає за Екваторіальну Гвінею, та Посольство України в Нігерії, найближча до місця події дипломатична установа, звернулися до місцевих органів для підтвердження факту захоплення українця.