У Камеруні пірати захопили українських моряків

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Нігерійські пірати захопили в полон чотирьох моряків, які перебували на грецькому судні CONTSHIP OAK. Серед них є українці, повідомляє Морський інформаційний портал із посиланням на родичів одного з українських моряків.

Це сталося 30 березня. Де зараз перебувають моряки, невідомо.

Судно пришвартоване поблизу Камеруна у Гвінейській затоці. Пірати також винесли з нього цінні речі.

У Міністерстві закордонних справ theБабелю повідомили, що знають про цю ситуацію і намагаються її вирішити.

«МЗС вживає заходів у зазначеній надзвичайній ситуації відповідно до визначених повноважень. Водночас, публічні коментарі у справі на цьому етапі не сприяють швидкому вирішенню проблеми. Вони були б ефективнішими після її вирішення», — прокоментував Василь Кирилич, заступник директора департаменту консульської служби МЗС.

  • 5 січня стало відомо, що на судно MSC MANDY під прапором Панами за 20 миль від берега в Гвінейській затоці напали пірати. На борту судна перебували 24 члени екіпажу, з них 23 громадянина Росії й один — України. Через дві години бандити залишили судно, викравши шістьох членів екіпажу.
  • 18 грудня в Нігерії екіпаж судна Pomerania Sky звільнили з полону піратів. Серед одинадцяти членів екіпажу було вісім поляків, двоє філіппінців та українець.
  • 22 вересня в акваторії Нігерійської затоки пірати напали на швейцарське судно MV Glarus, на якому перебувало 19 членів екіпажу, у тому числі троє громадян України.