Попередній запис і рукавички. У КМДА назвали умови роботи для салонів краси

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київська міська держадміністрація затвердила вимоги та правила для роботи перукарень і салонів краси, яким дозволено працювати з 11 травня.

Згідно з правилами, які опубліковані на сайті КМДА, заклади повинні працювати тільки за попереднім записом і виконувати всі протиепідемічні заходи.

Заборонено надавати послуги без засобів захисту: одноразових масок і рукавичок (міняти після кожного робочого циклу). Між місцями надання послуг повинна бути дистанція: для робочих місць паралельними рядами — 3 метри, для робочих місць по осі — 1,8 метра, для останнього робочого місця до стіни або іншої перешкоди — 0,7 метра.

Усі установи повинні дотримуватися загальних протиепідемічних вимог і правил дезінфекції: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація збору використаних масок і рукавичок для утилізації. Дезінфекція — кожні 2 години.

На входах повинні стояти санітайзери. Клієнтам повинні проводити термометрію, щоб не допускати осіб з ознаками ГРВІ.

Усередину допускаються люди з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. Відвідувачів потрібно пускати з інтервалом у 15 хвилин.

У КМДА зазначили, що на першому етапі послаблення карантину зможуть працювати ті салони краси і перукарні, площа яких не перевищує 300 кв. м. Заклади, розташовані в ТРЦ, поки залишаються закритими (якщо не мають окремого входу з вулиці).