Київська міська держадміністрація затвердила вимоги і правила для роботи літніх та сезонних майданчиків кафе, ресторанів в умовах карантину.
Правила, які були опубліковані на сайті КМДА:
- Відстань між місцями за сусідніми столиками не менше 1,5 метра;
- За одним столом можуть сидіти дві людини (без урахування дітей віком до 14 років);
- Замовлення повинні здійснюватися і видаватися дистанційно: через спеціально обладнане вікно або вхідні двері закладу;
- Офіціант може приймати або видавати замовлення тільки за умови дотримання дистанції 1,5 метра;
- Місце видачі замовлень і розрахунку повинно бути обладнане столиком або поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом і таким чином, щоб виключити вхід відвідувачів на територію закладу;
- Повинен бути забезпечений безконтактний розрахунок;
- Меню повинне бути розміщене поруч з місцем прийому-видачі замовлень.
Заклади повинні дотримуватися загальних протиепідемічних вимог і правил дезінфекції — щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація збору використаних масок і рукавичок для утилізації.
На входах повинен бути санітарний контроль. Людей з ознаками ГРВІ не допускатимуть у заклад. Всі клієнти мають бути в масках і чекати своєї черги за межами приміщень. Заклади повинні встановити дозатори або диспенсери з антисептиком.
- Напередодні Кабінет міністрів оприлюднив постанову про послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Зокрема, уряд дозволив роботу літніх майданчиків ресторанів, магазинів у ТРЦ, відвідувати спортивні та дитячі майданчики, а також відновив роботу музеїв і бібліотек. Цією ж постановою уряд продовжив карантин до 22 травня.
- Пізніше влада Києва розповіли, що відкриється в столиці з 12 травня. ТРЦ не дозволили відновити роботу.