«Експерт, який стібеться з твоїх ватних відео». Український борець викликав Усика на бій без правил

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Український борець вільного стилю Богдан Грицай викликав на бій без правил боксера Олександра Усика.

Грицай опублікував відеозвернення, у якому пояснив, що таким чином відреагував на відео Усика в Instagram, де той нокаутує «диванного експерта», і участь боксера у фільмі з Онуфрієм (голова УПЦ МП).

«Ти на камеру розповідав про благословення митрополита бити морди народним депутатам Верховної Ради [...]. Чого чекаєш, коли будеш бити? Чийого благословення ти чекаєш, від ФСБ? [...]. Олександр, судячи з твоїх останніх відео, ти спеціаліст у всьому. Коментуєш все підряд: медицину — коронавірус, історію — декомунізація, богословʼя. Особливо смішним було ваше з [Василем] Ломаченком про етногенез триєдиного російського народу імені Кадирова і Путіна», — сказав Грицай.

Борець заявив, що реагує як частина українського суспільства, яка не згодна з заявами Усика про окупацію Росією Криму.

«Ти не залишив мені вибору. Я і є той диванний експерт, який стібеться з твоїх ватних відео, малограмотних коментарів, дитячих віршиків і російського сценарію, який ти хочеш просунути. Я — той самий, кого собі на лихо ти, Олександре, викликав на бій без правил. Без будь-яких правил. Я приймаю виклик. Після цього бою ти, Олександре, засвоїш урок, що бої без правил навіть для професійного боксера неприпустимі. І буде ще один урок: не тобі вирішувати, чий Крим, і що писати і говорити українцям», — заявив борець.

  • Боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко знялися у документальному фільмі «Здрастуй, брате! Христос Воскрес!», який опублікований на YouTube-каналі російського монастиря «Корсунська пустинь». У фільмі, тривалість якого 40 хвилин, спортсмени розповідають про роль церкви у своєму житті, дружбу з російськими спортсменами і «один народ».
  • Після цього Федерація боксу Росії запропонувала Усику і Ломаченку громадянство РФ.