Федерація боксу Росії запропонувала Усику і Ломаченку громадянство РФ

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов заявив про готовність надати українським боксерам Олександру Усику та Василю Ломаченку російське громадянство.

Про це пише видання «Спорт-Експрес».

«Ми такими спортсменами пишаємося. І готові надати їм громадянство, якщо це потрібно. Лише б вони боксували і радували вболівальників на Україні, в Росії та в усьому світі», — сказав він.

На думку головного секретаря Федерації боксу, до бази «Миротворець» вносять не зрадників України, а навпаки — «зрадники включають людей в цю вигадану базу».

«Усик і Ломаченко — достойні люди, достойні спортсмени, які відстоюють свою позицію. [...] Не тільки в Україні, але і в Росії та Білорусі, весь православний світ їх любить і підтримує. Так само і я підтримую», — сказав Кремльов.

7 травня обох боксерів включили в базу даних сайту «Миротворець».

  • Українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися у документальному фільмі «Здрастуй, брате! Христос Воскрес!», який опубліковано на YouTube-каналі російського монастиря Корсунська пустинь.
  • У ньому спортсмени розповідають про роль церкви у своєму житті, дружбу з російськими спортсменами і «один нарід».
  • Сайт «Миротворець» — неурядова організація, яка займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку.